Home>Sport>Perfect Pilates>Perfect Pilates

Perfect Pilates

Perfect Pilates is een trainingsvorm die zich richt op het hele lichaam waarbij ervan uitgegaan wordt dat alle delen van het lichaam spierketens vormen. Deze spierketens werken samen in het lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld één been optilt, zijn er meerdere spieren tegelijk actief. Het bewust maken van deze spierketens is één van de aandachtspunten van Perfect Pilates. De kracht van Perfect Pilates schuilt in het aanbieden van doordachte oefenvormen die een beroep doen op het hele lichaam. Het gaat steeds om een combinatie van kracht, lenigheid en stabiliteit. Je werkt op een zeer efficiënte wijze aan je totale lichaam en conditie.

Het doel van Perfect Pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem en een soepel lichaam, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd en versterkt.

Pilates is in het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Daarna is de trainingsvorm verder verfijnd en ontwikkeld onder invloed van diverse stromingen tot Perfect Pilates. Dit is nu een belangrijke vorm van (sport)training geworden.

Perfect Pilates is uitermate geschikt voor een breed publiek waarbij op een leuke manier gewerkt wordt aan meer kracht, meer lenigheid en meer stabiliteit waardoor de belastbaarheid van het lichaam toeneemt. Dit heeft natuurlijk een gunstige invloed op het dagelijks leven. Een aanrader voor iedereen die zich wil ontdoen van een 'slap' lichaam.

Oefentherapeuten Mensendieck zijn dagelijks bezig met houding en beweging. Vandaar dat ervoor is gekozen de Perfect Pilates lessen door Karin Stellingwerf en Elzelien Leenman i.s.m. therapie- en trainingscentrum 'de Vesteynde' te laten geven. Bij de training in de groep wordt rekening gehouden met individuele mogelijkheden. Bijvoorbeeld nek-, schouder- en/of rugklachten hoeven geen belemmering te zijn!

Trainingsmomenten*

Maandag 17.00 - 18.00
Dinsdag  18.30 - 19.30
Donderdag 8.45 - 9.45 en 18.30 - 19.30

* In de zomerperiode worden de traningstijden aangepast.

Kosten

De trainingen worden gegeven in Therapie- en trainingscentrum De Vesteynde.

Per maand
1 x per week € 29,-

Aan het einde van de eerste gratis training beslist u of u zich aanmeldt voor deelname.

Aanmelding

Aanmelding is mogelijk door te bellen met 0511 447 337.

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Behandelteam

Behandellocaties

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken