Home>Sport>Zwangerfit>Cursus Zwangerfit

Cursus Zwangerfit

Lichamelijke activiteit tijdens de zwangerschap heeft een gunstige invloed op het verloop van de zwangerschap en de bevalling. Wil je tijdens de zwangerschap graag fit en gezond blijven en na de bevalling weer snel actief worden, en doe je dit graag onder deskundige begeleiding, dan is Zwangerfit wat voor jou!

Zwangerfit is een actieve, eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger zijn of net zijn bevallen. De cursus wordt gegeven door een speciaal opgeleide fysiotherapeut die door haar specifieke deskundigheid de actieve vrouw in haar zwangerschap en de periode erna, zo optimaal mogelijk kan begeleiden. De zwangerfit lessen bestaan uit wekelijkse actieve lessen van 1 uur en 15 minuten. Er zijn drie coachingslessen na de bevalling. Deze lessen kunnen na eigen keuze worden gevolgd. De zwangere vrouw kan al vanaf de 14e week van haar zwangerschap tot aan de bevalling meedoen. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er dan al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Daarnaast kan de fysiotherapeut zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren en eventueel behandelen. Vanaf vier tot zes weken na de bevalling kan weer worden deelgenomen aan de cursus, uit ervaring blijkt dat vrouwen het onprettig vinden om zo snel weer te starten met de reguliere fitness of sport, deze vervolg training is specifiek gericht op de vrouw na de bevalling.

Opzet cursus

Iedere vrouw die zich nieuw aanmeldt voor- en na de bevalling is verplicht deel te nemen aan een intake. Tijdens deze intake wordt gekeken naar de huidige gezondheidssituatie en conditie. Zodat er een programma kan worden gemaakt die aansluit op het niveau en wensen van de zwangere vrouw. De trainingslessen zijn actieve lessen, gericht op conditieverbetering, versterking van bepaalde spiergroepen en verbetering van de stabiliteit, met speciale aandacht voor de bekken en bodemspieren. Er wordt afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. In de drie coachingslessen wordt informatie gegeven betreffende alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Ook uitleg en advies omtrent preventie van eventuele klachten in het bekken- en bodemgebied en het houdings- en bewegingsapparaat komen aan bod. De trainingslessen na de bevalling richten zich met name op de opbouw van de conditie en bekkenbodemfunctie.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door BAG De Vesteynde. Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van moderne fitnessapparatuur, oefenmaterialen en muziek. Tijdens de lessen trainen zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen naast elkaar, onder begeleiding van een Zwangerfit docent.
De coachingslessen zullen in blokken worden aangeboden waarop men zich kan inschrijven, deze lessen vinden aansluitend op een actieve training plaats. U kunt vrijblijvend op de donderdagavond tussen 19.30 en 20.45 uur langskomen voor extra informatie. Het volgen van een proefles is niet mogelijk aangezien er dan onvoldoende inzicht is in uw gezondheidssituatie. 

Trainingsmomenten*

Maandag
Trainingen 20.00 - 21.15
Theorieles In overleg
intake Vanaf 19.30

* In de zomerperiode worden de trainingstijden aangepast.

Tarieven

Strippenkaart Tarief
10 lessen € 125,-
15 lessen € 175,-
20 lessen € 225,-

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 12,50 per lid.

Vergoedingen vanuit zorgverzekeraar De Friesland (per jaar)

AV Standaard € 100,-
AV Frieso € 125,-
AV Extra € 125,-
AV Optimaal € 150,-
AV Excellent € 200,-

 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Behandelteam

Behandellocaties

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken