Home>Kindcentrum>Diensten

Calm baby

Calm baby is een dienst van Kindcentrum De Vesteynde waarbij alle disciplines samenwerken om u en uw kind weer tot rust te laten komen. In plaats van steeds naar een andere therapeut te moeten, daar uw verhaal opnieuw te moeten doen, bent u bij Calm baby direct aan het goede adres. Uw kind wordt in zijn totaal bekeken. Behandeling kan veelal bij u thuis, in vertrouwde omgeving plaatsvinden.

Lees meer

Rots & Water

Kindcentrum De Vesteynde organiseert in samenwerking met kindercoachpraktijk Bongels een weerbaarheidstraining Rots en Water. Kindercoachpraktijk Bongels houdt ze vooral bezig met het versterken van weerbaarheid bij kinderen en jongeren. De Rots en Watermethodiek is daarbij een geweldig middel, waarbij kinderen door te doen, te voelen en te ervaren werken aan hun eigen weerbaarheid. De weerbaarheidstraining Rots en water is bouwen aan een stevig huis (lichaam) waarin jij je veilig kan voelen. Veel kinderen wonen, net als de 3 biggetjes in het sprookje, in een huis van stro of een houten huis. Deze huizen zijn minder sterk en de boze wolf blaast hun huis zo omver. De weerbaarheidstraining Rots en Water helpt deze kinderen met het bouwen van een stevig solide huis. Dit maakt hun sterker en weerbaarder. Boze wolven hebben minder kans omdat hun huis stevig blijft staan.

Lees meer

Van Kop tot Teen bewegen

Speciaal voor kinderen die sporten niet leuk vinden, moeite hebben met bewegen of het lastig vinden om in een grote groep te functioneren, heeft Praktijk oefentherapie Mensendieck het programma ‘Van kop tot teen bewegen’ ontwikkeld.

Lees meer

Oudercoaching

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, vastloopt op school of thuis gedrag vertoont waar je je zorgen over maakt, is het prettig om als ouder handvatten te krijgen voor de omgang met je kind. Je krijgt bij ouder coaching een vorm van persoonlijke 1 op 1 begeleiding.

Lees meer

Kindercoaching

Met een probleem laat je kind weten dat hij zichzelf een beetje kwijt is. Spelenderwijs ontdekt je kind zijn eigen kaliteiten om lastige situaties weer de baas te kunnen. Zodat je kind weer in zijn eigen kracht komt te staan. De kind & opvoedcoach richt zich op de oplossing en niet zozeer op het probleem. Samen met je kind.

Lees meer