Calm baby

Calm baby is een dienst van Kindcentrum De Vesteynde waarbij alle disciplines samenwerken om u en uw kind weer tot rust te laten komen. In plaats van steeds naar een andere therapeut te moeten, daar uw verhaal opnieuw te moeten doen, bent u bij Calm baby direct aan het goede adres. Uw kind wordt in zijn totaal bekeken. Behandeling kan veelal bij u thuis, in vertrouwde omgeving plaatsvinden.

Onze dienst is daardoor goed en snel.

Is uw kind tussen 0 en 12 maanden oud en heeft het 1 of meerdere van onderstaande symptomen? Hebben deze symptomen invloed op elkaar?

 • huilt veel
 • drinkt slecht, voeding duurt lang
 • hoge zuigbehoefte
 • spuugt veel
 • slaapt slecht
 • is onrustig, beweegt veel
 • heeft geen ritme
 • luchtweginfecties
 • slecht groeien
 • is gespannen, overstrekt
 • ligt veel naar 1 kant met hoofd (voorkeurshouding)
 • hoofdje wordt aan 1 kant plat
 • wil niet op rug liggen
 • Bent u als ouder erg ongerust?

Kosten

Onderzoek en behandeling, met of zonder verwijzing, wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.

Contact

Sportlaan 10, 9271 VN  De Westereen, Telefoon 0511 447 337

Wat doet een preverbaal logopedist?

Eet en drinkproblemen ontstaan doordat kinderen de spieren die nodig zijn bij het zuigen, afhappen van een lepel, bijten, kauwen en slikken niet onder controle hebben. Ze verslikken zich regelmatig en/ of spugen veel. Het kan ook zijn dat een kind voedsel gaat weigeren.
Ook na een sondevoeding kunnen problemen met het eten en drinken ontstaan. Tijdens de behandeling worden afwijkende reflexactiviteiten tegengegaan en zal de gevoeligheid in en rond de mond verminderen. De preverbale logopedist onderzoekt de totale motoriek en lichaamshouding tijdens het eten en drinken. Soms wordt een andere houding, fles of speen geadviseerd. Hierdoor zal het eten en drinken makkelijker en vooral plezieriger verlopen! Gebieden: borstvoeding, flesvoeding, lepelvoeding, kauwen, drinken uit beker. (allen voorwaarden om tot spreken te komen) Oorzaken: anatomisch, medisch, gedragsmatig, neurologisch.

Wat doet een dietist?

We kunnen iets betekenen voor ouders met baby’s die last hebben van spugen/braken en/of darmkrampjes en uiteraard voor ouders die zich zorgen maken of vragen hebben over de voeding van hun baby.Ouders kunnen contact opnemen met ons als hun baby last heeft van obstipatie of diarree of aanhoudend braken/spugen, als adviezen van bijv. consultatiebureau of huisarts niet helpen, er vragen zijn over het voeden van hun baby, ze twijfelen of hun baby de juiste voeding krijgt, er voedselallergieën in de familie voorkomen, of hun baby gewicht verliest of onvoldoende groeit (afbuigende groeicurve).

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

Zij kan voor ouders met een baby iets betekenen als er sprake is van een gespannen lichaamshouding bv overstrekken al dan niet met veel huilen, een voorkeurshouding van het hoofd waardoor de schedel kan vervormen of als ouders vragen hebben cq ongerust zijn over de motorische ontwikkeling.Behandeling kan veelal aan huis plaats vinden.

Wat doet een Manueel therapeut?

Een manueel therapeut kijken naar de aanwezigheid van een voorkeurshouding en assymmetrie van de nek en de schedel, de zogenaamde Hoog Cervicale Functie Stoornis. Bij blokkades van de wervelkolom kan deze therapeut met lichte technieken de voorkeurshouding verminderen waardoor de algehele spanning in de wervelkolom verminderd.

 

 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)