Rots & Water

Weerbaarheidstraining Rots en Water bij Kindcentrum De Vesteynde

Kindcentrum De Vesteynde organiseert in samenwerking met kindercoachpraktijk Bongels een weerbaarheidstraining Rots en Water. Kindercoachpraktijk Bongels houdt ze vooral bezig met het versterken van weerbaarheid bij kinderen en jongeren. De Rots en Watermethodiek is daarbij een geweldig middel, waarbij kinderen door te doen, te voelen en te ervaren werken aan hun eigen weerbaarheid. De weerbaarheidstraining Rots en water is bouwen aan een stevig huis (lichaam) waarin jij je veilig kan voelen. Veel kinderen wonen, net als de 3 biggetjes in het sprookje, in een huis van stro of een houten huis. Deze huizen zijn minder sterk en de boze wolf blaast hun huis zo omver. De weerbaarheidstraining Rots en Water helpt deze kinderen met het bouwen van een stevig solide huis. Dit maakt hun sterker en weerbaarder. Boze wolven hebben minder kans omdat hun huis stevig blijft staan.

Weerbaarheidstraining Rots & Water?

In de Rots en Watertrainingen staat de rots voor : grenzen stellen, opkomen voor jezelf, sterk staan, ik ga mijn eigen weg.
Het water staat voor : vriendschap en rekening houden met elkaar. Wat vind ik eigenlijk en wat voel ik daar nou precies bij? Wat denkt en vindt iemand anders eigenlijk?

Rots en Water heeft als doel het ontwikkelen van sociale en mentale vaardigheden.

Het doel van de training is om jongeren weerbaarder te maken zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan. Het leren geloven in hun eigen kwaliteiten en vertrouwen op henzelf staat in de training voorop. Ze leren beter omgaan met lastige situaties en zijn ze beter bestand tegen groepsdruk. Het helpt hun om pestgedrag, zowel bij een ander als bij henzelf te herkennen en daarmee om te gaan.
In de training is er veel aandacht voor;
- Fysieke en mentale weerbaarheid
- Communicatie
- Lichaamstaal
- Je eigen grenzen en die van een ander
- Pesten
- Groepsdruk
- Zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen

Tijdstip

Woensdag 1500 - 1600  uur

Kosten

Aantal lessen Tarief
10 € 100,-

Contact

Het ontwikkelen van de vaardigheden doen we d.m.v. fysieke oefeningen (spel en simpele zelfverdedigingsvormen). De oefeningen worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Rots en Water is leren door te doe , ervaren en te voelen.
De Rots en Watertrainingen bij Kindercentrum De Vesteynde zijn bedoeld voor jongens en meiden van 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar.
Meer informatie en opgeven? Voor opgave of meer informatie kunt u een mailtje sturen naar kindcentrum De Vesteynde, email: info@devesteynde.nl of naar kindercoachpraktijk Bongels, email: info@bongels.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)