Home>Kindcentrum>Specialisaties

Kinderoefentherapie Mensendieck

Ziet u dat uw kind zich anders of minder goed ontwikkelt dan andere kinderen en maakt u zich hier zorgen over? Kom dan naar Praktijk oefentherapie Mensendieck. Onze professionele therapeuten testen en observeren hoe uw kind beweegt, luisteren goed naar hun verhaal en maken vervolgens een behandelplan.

Lees meer

Kinderfysiotherapie

Marian: “Mijn expertise is heel divers. Het ene moment behandel ik een babietje met een voorkeurshouding, het andere moment zie ik een kleuter die opvallend loopt, een schoolgaand kind met schrijfproblemem of een puber met rugklachten. En wat geeft het een voldoening als je merkt dat een kind door gerichte oefeningen en adviezen een grote sprong vooruit maakt. Met nu ook de mogelijkheid tot samenwerking in het Kindcentrum met bv kinderoefentherapie en logopedie binnen de muren van de Vesteynde is dit werk zo ontzettend leuk om te doen”.  

Lees meer

Voedingscoaching

Gezond eten is voor alle kinderen belangrijk. Een gezonde groei en ontwikkeling van het kind staat daarbij op de eerste plaats. Maar hoewel dat heel eenvoudig klinkt is dat in de praktijk niet altijd zo eenvoudig. Want hoeveel moet je kind dan eten en, misschien nog wel veel lastiger: welke keuzes kun je dan het beste maken? 

Lees meer

(Preverbaal-) Logopedie

Heeft je kind moeite met verwoorden van gedachten? Is hij laat met praten, is zijn woordenschat te klein of klopt zijn zinsbouw niet? Zijn er problemen met het luisteren in de klas? Heeft hij auditieve verwerkingsproblemen zodat het leren lezen lastig gaat? Dan zou het kunnen dat je kind te maken heeft met een taalprobleem. Ons team van  logopedisten is gespecialiseerd in het behandelen van spraak-taalproblemen. Wij nemen een algeheel, objectief taalonderzoek af in het Fries of in het Nederlands. Vanuit dit onderzoek volgt een advies en eventueel een behandeling.

Lees meer

Kinderpodologie

Wanneer u zich wel zorgen moet gaan maken is als u klachten constateert bij uw kind. Dit kan betekenen dat uw kind snel valt of struikelt, niet graag meer rent of loopt, aangeeft dat het vermoeide voeten heeft of zelfs pijn in de voeten heeft. Bij deze klachten is het tijd om de bel te luiden en contact te zoeken met de podoloog.

Lees meer

Manuele therapie

Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene. In de eerste maanden van de baby zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex.

Lees meer