Voedingscoaching

Gezond eten is voor alle kinderen belangrijk. Een gezonde groei en ontwikkeling van het kind staat daarbij op de eerste plaats. Maar hoewel dat heel eenvoudig klinkt is dat in de praktijk niet altijd zo eenvoudig. Want hoeveel moet je kind dan eten en, misschien nog wel veel lastiger: welke keuzes kun je dan het beste maken? Een loopje door de supermarkt leert al snel dat de keus enorm is en dat fabrikanten maar al te graag kinderen als gemakkelijk te bereiken doelgroep kiezen in hun marketingstrategieën.

De sportdiëtisten van AVS hebben veel ervaring in het begeleiden en coachen van ouders en kinderen bij het optimaliseren van het eetpatroon. Hierbij kun je denken aan kinderen met overgewicht of ondergewicht, kinderen met eetproblematiek door medische dan wel andere oorzaken, sportende kinderen etc. Maar ook wanneer je twijfelt of je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, of wanneer je vragen hebt over eten in het algemeen kun je contact opnemen met de Voedingscoach van AVS.
In een aantal gevallen is een brede gezinsaanpak noodzakelijk om het uiteindelijke doel te kunnen halen. Immers, ouders bepalen voor een groot deel de regels en zijn hierbij vaak ook een belangrijk voorbeeld voor de kinderen.

Soms is er sprake van een gecombineerde problematiek of vraagstelling. Op dat moment is het een groot voordeel dat er een nauwe samenwerking is met de verschillende disciplines binnen het Kindcentrum en dat er korte lijnen t.a.v. overleg mogelijk zijn.

Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden die AVS te bieden heeft of ben je benieuwd of de voedingscoaching van AVS past bij jou en je kind, neem dan vrijblijvend contact op via a.bulthuis@kindcentrumdevesteynde.nl

Website AVS