Rutger de Poel

Na de middelbare school ben ik verder gegaan met de opleiding sport en bewegen aan het Alfa college in Groningen om  vervolgens te gaan doen wat ik al lang voor ogen had, namelijk de opleiding tot fysiotherapeut volgen. Dit heb ik gedaan aan de Hanzehogeschool in Groningen, en begin 2016 afgerond.

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de werking van het lichaam en op welke manieren ik dit kan beïnvloeden om prestaties in de sport maar ook in het dagelijks leven te optimaliseren. Fysiotherapie biedt mij hierin veel mogelijkheden.

Na mijn stageperiodes bij de GGZ in Assen en de Tigra in Leeuwarden, kwam ik voor mijn afstudeerstage terecht bij de Vesteynde. Hier kreeg ik na afloop de mogelijkheid om aan het werk te gaan. De kennis binnen deze praktijk is groot door de multidisciplinaire aanpak waardoor ik veel kan leren en mezelf kan ontwikkelen. De keuzes voor een specialisatie in dit vak zijn enorm maar dat mijn hart bij de sport ligt is duidelijk. Via de Vesteynde heb ik inmiddels de mogelijkheid al gehad om als fysiotherapeut bij sportteams aanwezig te zijn zoals het ‘Habitat for Humanity’ Pro xc Mountainbike team uit Drachten met wie ik naar verschillende internationale races ben geweest, maar ook bij het Nederlandse shorttrack team tijdens de World cup in Dresden.

Zelf ben ik als sporter in de winter actief op de ski’s, loop ik graag een survivalrun mee en speel ik in de weekenden mijn voetbalwedstrijden bij vvKollum.