Inge Meijwaard

Mijn naam is Inge en ik ben praktijkhouder. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool te Groningen. In 1998 heb ik mijn eigen praktijk in de Westereen gestart in het multidisciplinaire centrum De Vesteynde. De samenwerking met de fysiotherapeuten, manueel therapeuten en kinder- oefen therapeuten bleek vernieuwend en een schot in de roos. Er is gekozen voor een multidisciplinair samenwerkingsverband omdat veel stoornissen in elkaar grijpen. Bij twijfel over bijvoorbeeld de motoriek/ stand van nek/ schouders wordt de expertise van een collega ingeschakeld.

In 2005 startte ik een logopediepraktijk aan huis in Feanwalden. Een fijne plek om te werken. In 2008 kreeg de praktijk in Damwald vorm waarbij een samenwerkingsverband werd gestart met de c.b.arts, peuterspeelzaal, kinderopvang en kinder- fysiotherapeuten in de Bernesintrum "De Blokkedoaze.  In 2013 werd het tijd voor een vestiging in Kollumersweach. Ik stuur met veel plezier mijn prachtige team enthousiaste logopedisten aan waarbij ieder haar talenten kan ontplooien door zich te ontwikkelen in diverse specialisaties.  Zo is er expertise op elk gebied in huis.

Ik ben tevens opgeleid tot kind-en opvoedcoach zodat ouders ook bij mij terecht kunnen met opvoedvragen. Ook kinderen met faalangst, leerproblemen, boosheid en verdriet kan ik vaak een stapje verder helpen. Ik merkte dat dit steeds vaker naar voren kwam en dat ik kinderen zo veel breder kan behandelen waarbij de echte oorzaak gezien wordt. Daarbij maak ik gebruik van de Rots-en Water en coachingstecnieken. Ik heb het altijd fascinerend gevonden om vanuit de persoonlijkheid van elk uniek kind een manier te vinden waarop dit kind zich zo optimaal mogelijk mag gaan ontwikkelen.

“Ik mag zijn wie ik ben bij jou” schreef een jongen op een bedank-kaartje nadat de behandeling was afgerond. Een groter compliment kon ik niet krijgen. Vanuit zijn eigen “uniek-heid” kon hij zich in ontwikkelen doordat hij zich veilig voelde.
Kinderen vertrouwen op hun intuïtie om mensen en situaties in te schatten in plaats van een inschatting te maken op basis van uiterlijkheden of oordelen. Daarbij communiceren ze vanuit hun hart. Dit past ook bij mij. Dat maakt het voor mij prachtig om met kinderen te werken. Ik heb een zwak voor kinderen met het syndroom van Down. Mijn zus werd geboren met het syndroom van Down en dat maakt dat dit voor mij heel vertrouwd is. 

Al met al was mijn motto dan ook niet moeilijk te bedenken: Omdat jij uniek bent.

i.meijwaard@logopedie-friesland.nl
0511 477764