Home>Over ons>Nieuws>Ergotherapie Weidenaar van start in PMC Buitenpost

Ergotherapie Weidenaar van start in PMC Buitenpost

Ergotherapie Weidenaar in Buitenpost van start


Edith Weidenaar werkt al bijna 25 jaar als ergotherapeut, eerst in een revalidatie centrum en de laatste jaren in de ouderenzorg. Vanaf april start zij haar eigen praktijk in Buitenpost: Ergotherapie Weidenaar.


Ergotherapie richt zich op kinderen, volwassenen en ouderen die beperkt worden in het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Wanneer door een ziekte, een ongeval of ouderdom het niet meer lukt om de dagelijkse activiteiten uit te voeren zoals men gewend was, dan kan ergotherapie helpen om deze activiteiten toch weer op te pakken.

Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Dat varieert van opstaan uit bed, douchen en aankleden tot huishoudelijk werk en van naar school gaan of werken tot het uitoefenen van hobby’s.
Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven in hun eigen omgeving.

De ergotherapeut geeft training, begeleiding, advies en instructie, ook op het gebied van hulpmiddelen en (woning)aanpassingen. Ook de mantelzorger van de cliënt wordt nadrukkelijk bij de ergotherapie betrokken.

Ergotherapie is paramedische zorg, net als fysiotherapie of logopedie. Iedereen heeft recht op 10 uren ergotherapie vanuit de basisverzekering. Het is mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met de ergotherapeut, maar vaak wordt men doorverwezen door een specialist of huisarts. 

Voor een afspraak belt u met 06 42474286. Voor verdere informatie kunt u mailen naar info@ergo-weidenaar.nl

Website

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)