Home>Over ons>Nieuws>Nieuw! Bio Energie Stimulatie (B-E-St by JeeCee)

Nieuw! Bio Energie Stimulatie (B-E-St by JeeCee)

B-E-St is de afkorting van Bio- Energetische Stimulatie wat gedaan wordt door een apparaat wat het herstelproces bevordert en pijn doet verminderen. Dit concept werkt met het B-E-St toestel dat Micro Current produceert. Een lichaamseigen stroom die celregulerend werkt. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers, gaande van herstel van spierscheur tot verbetering van de slaapkwaliteit. Vandaar dat de medische diensten van verschillende bekende sportclubs zoals KRC Genk het B-E-St concept gebruiken in de sportwereld.

  

Concept

  

Het B-E-St toestel is een technologisch hoogstandje waarbij injury-current of Bio - Stimulatiestroom gebruikt wordt. Door het uitsturen van die zeer lage stroomsterkte slaagt   B-E-St erin om ATP(adenosinetrifosfaat) - de omgezette energie uit voedsel - in ons lichaam te verhogen met maar liefst 500 â 800%. De energiedrager ATP is de chemische basis van alle levende cellen. Deze stof is onmisbaar in alle fysiologische processen die energie verbruiken zoals beweging, bloedcirculatie, temperatuurregeling, bloedzuivering, ademhaling, mentale inspanningen, groei, celvernieuwing, genezingsproces van ziektes en kwetsuren. De verhoging van ATP resulteert in een vlugge pijnvermindering en snel letselherstel. Deze stroomvorm maakt het mogelijk verstoorde cellen terug te activeren. Door de orgaaneigen frequentie als een soort herinnering naar die specifieke cellen te sturen waardoor het orgaan beter gaat functioneren. Het frequentiebereik gaat van 0.2 Hz tot 9999.9 Hz. Er is een mogelijkheid om van vier kanalen tegelijk te gebruiken en de stroomapplicatie kan zowel met hand als met kleefelektroden. Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen heeft het meer dan 60 voorgeprogrammeerde behandelingen, de display toont ook waar alle elektroden moeten aangebracht worden. Bovendien krijgt men voortdurend feedback over het energiepeil van de behandelde zone, uitgedrukt in cijfers en een kleurengrafiek, en kan men het effect van de behandeling op het scherm volgen. De B-E-St behandelingen werken cumulatief, 1 + 1=3. Een sessie is volledig pijnloos, men voelt hoogstens een lichte tinteling. De behandelingen worden doorgaans gegeven door erkende fysiotherapeuten die een opleiding met het toestel achter de rug hebben en zich officieel een B-E-St centrum mogen noemen. B-E-St kan heel goed geïntegreerd worden in elke vorm van therapie: fysiotherapie, osteopathie, wellness, acupunctuur,enz.

Toepassingen

De toepassingsmogelijkheden voor B-E-St zijn ontzettend uitgebreid. De therapeutische werking, voor de behandeling van pees- en spierletsels en acute en chronische pijn, is echter de belangrijkste. Een overzichtje van de overige toepassingsmogelijkheden:

  • Lage rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Herstel na operatie
  • Sportblessures (bijv. hamstring- en achillespeesklachten)
  • Liesblessures

Afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Belt u dan met 0511 447 337 of maak gebruik van het afspraakformulier.

Afspraakformulier

Meer informatie

Website van B-E-St by JeeCee