Home>Over ons>Nieuws>Olympische spelen Sochi 2014

Olympische spelen Sochi 2014

Van 7 tot en met 23 februari 2014 worden in het Russische Sochi de 22ste Olympische Winterspelen gehouden.De voorbereidingen zijn in volle gang en de laatste 100 dagen tot aan de spelen zijn ingegaan. De shorttrack selectie van bondcoach Jeroen Otter is volop in training om de op de spelen voor medailles te gaan zorgen op verschillende shorttrack onderdelen. De Nederlandse mannen hebben met name kans op het onderdeel relay wat met 4 persoenen gereden wordt.

Op 30 oktober vond in Thialf de aftrap plaats van de laatste 100 dagen tot aan de Olympische spelen in Sochi. Het team werd aan de pers gepresenteerd door oud shorttracker Cees Juffermans. Eerder vond op 26 oktober het NK langebaan plaats waar shorttrackers Jorien ter Mors liet zien dat je met shorttrack niet moet spotten. Ze versloeg de hele Nederlandse lange baan elite waaronder Irene Wust op de 1500 meter en wist kort te finishen op de 3000 meter op een 2de plaats achter Irene Wust. Dit zegt wel iets over de progressie die de shorttrackster door de jaren heen doorgemaakt heeft.
De Vesteynde is sinds 2008 verbonden aan de KNSB en de nationale shorttrack selectie. Zij verzorgen de fysiotherapie in Heerenveen en tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland.
De gehele selectie is in de loop der jaren sterker geworden. Dit is mede te danken aan het beleid wat in 2008 ingezet is. Hierdoor zijn de faciliteiten sterk verbeterd wat de prestaties ten goede gekomen is.

Voor zowel de atleten als de begeleiding wordt het de komende periode spannend. In februari 2014 gaan we het zien.
Ondertussen worden voorafgaand aan de Olympische Spelen nog een aantal worldcups verreden waar de gehele wereldtop aanwezig is. Zo kunnen de atleten op het hoogste niveau werken aan de vorm en wellicht nog een medaille mee naar huis nemen.
Voor meer informatie met betrekking tot de OS in Sochi kunt u terecht op!

NOC*NSF

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)