Home>Over ons>Nieuws>Uitbreiding zwembad De Frosk met Lifestyle Center van start

Uitbreiding zwembad De Frosk met Lifestyle Center van start

DE WESTEREEN – Binnenkort wordt het startschot gegeven voor de voorbereiding van de uitbreiding van zwembad De Frosk in De Westereen. Het zwembad wordt gerenoveerd en uitgebreid met een compleet Lifestyle Center. Dit nieuwe center biedt straks alles op het gebied van zwemmen, bewegen en gezondheid.

Vanaf dat ConeGroup op 1 februari 2012 zwembad De Frosk in De Westereen van de gemeente Dantumadiel heeft overgenomen is achter de schermen veel werk verricht. Daarom kan nu eindelijk het startschot worden gegeven voor de voorbereiding van de uitbreiding van De Frosk.

Het zwembad wordt gerenoveerd en uitgebreid met een compleet Lifestyle Center. Binnenkort zal hiervoor door de eigenaar van De Frosk een aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente Dantumadiel ingediend worden.

Volgens directeur John Teunissen van ConeGroup zal, als alles zonder problemen verloopt, in het najaar van 2013 met de bouw gestart kunnen worden. De verwachte bouwtijd bedraagt circa zes maanden, wat betekent dat de opening van het centrum in het voorjaar van 2014 zal zijn.

Teunissen: ,,We zijn blij eindelijk van start te kunnen gaan. Voor ons gevoel duurt het allemaal al veel te lang, maar ja, er moeten nu eenmaal allerlei formele zaken worden geregeld. Gelukkig hebben we dat traject nu gehad en kunnen we ons volledig richten op de realisatie van de uitbreiding’’.

Het nieuwe zwem- en Lifestyle Center dat in De Westereen zal verrijzen biedt straks alles op het gebied van zwemmen, bewegen en gezondheid. Het volledig nieuw te bouwen fitnessdeel zal bestaan uit een modern cardiocentrum en komt er een grote groepsruimte en een aparte spinningzaal. Ook zullen er verschillende gezondheidsactiviteiten worden aangeboden.

Hiervoor zijn er afspraken gemaakt met ‘de buren’ van therapie- & trainingscentrum De Vesteynde.

Teunissen: ,,Wij zijn erg blij dat we met Kornelis Bijlsma en Menno Schaafsma van de Vesteynde gaan samenwerken. Zij gaan delen van hun therapie en gezondheidsactiviteiten bij ons onderbrengen en omgekeerd. Daarmee kunnen we een compleet aanbod bieden op het gebied van gezondheid en bewegen’’.

Vanaf maart al een compleet nieuw zwemaanbod

Ook het zwembad zal als onderdeel van het Lifestyle Center een metamorfose ondergaan. De techniek zal worden vernieuwd en het bad wordt met sauna’s en stoombaden uitgebreid. Vooruitlopend daarop wordt in maart 2013 al gestart met een vernieuwd rooster en een zeer gunstig aanbod.

Zo komen er speciale aanbiedingen voor het recreatief- en banenzwemmen, maar ook op het gebied van het aquasportief en discozwemmen worden er arrangementen geboden waar heel Dantumadiel en omgeving gebruik van zal willen maken.

De maand februari staat in het teken van het vernieuwde leszwemmen. Iedereen die zich in die maand inschrijft ontvangt een korting van maar liefst € 35,- op het totale zwemlesgeld. Dit aanbod geldt slechts tot eind februari. Inschrijven kan via www.zwembaddefrosk.nl of bij de receptie van zwembad De Frosk. (Foto: Klasina van der Werf, uit archief NNOF)