Home>Over ons>Partners in de zorg>Adviesbureau Voeding en Sport

Adviesbureau Voeding en Sport

Trainen, talent, voldoende rust en doorzettingsvermogen: het zijn allemaal ingrediënten voor het neerzetten van maximale prestaties. Steeds meer en vaker wordt ook het belang van een goed en aangepast voedingspatroon op de juiste waarde geschat. Want een optimale voeding heeft veel invloed op gezondheid en prestatievermogen, terwijl een tekort aan een voedingsstof de prestatie negatief kan beïnvloeden.

Winst door voeding
Trainen, talent, voldoende rust en doorzettingsvermogen: het zijn allemaal ingrediënten voor het neerzetten van maximale prestaties.

Steeds meer en vaker wordt ook het belang van een goed en aangepast voedingspatroon op de juiste waarde geschat. Want een optimale voeding heeft veel invloed op gezondheid en prestatievermogen, terwijl een tekort aan een voedingsstof de prestatie negatief kan beïnvloeden.

Wat is optimale sportvoeding?
Een optimale sportvoeding is ten eerste een goed uitgebalanceerde voeding. Dit betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn, zoals voldoende energie, vitamines en vocht. Daarnaast is een optmale voeding heel individueel. De juiste voeding hangt bijvoorbeeld af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Er bestaat dus niet zoiets als dé sportvoeding. Sportvoeding is maatwerk. Als sportdiëtist maken we daarom altijd een individueel voedingsplan.

De sportdiëtist: voor wie bedoeld?
Top- en wedstrijdsporters kunnen voor een uitgebreid sportvoedingsadvies en al hun vragen over sportvoeding terecht bij de sportdiëtisten van AVS. Ook recreatieve (wedstrijd)sporters zijn met vragen en voedingsproblemen bij de sportdiëtist op het juiste adres.

Veel gestelde vragen:
Misschien zijn onderstaande vragen voor u herkenbaar:

 • Hoe kan ik op een verantwoorde wijze mijn gewicht verlagen en op peil houden?
 • Hoeveel moet ik drinken tijdens de training?
 • Hoe krijg ik optimale glycogeenvoorraden?
 • Hoeveel eiwit heb ik nodig voor spieropbouw?
 • Heb ik voedingssupplementen nodig?
 • Hoe kan ik mijn voeding zo goed mogelijk inplannen rondom de trainingen en wedstrijden? 
 • De sportdiëtist is dé deskundige om u te adviseren en te begeleiden bij voeidng en sport: een winnende combinatie!

Wat biedt AVS?
Zoals genoemd bieden wij een individueel advies op maat, gebaseerd op onder andere:

 • Uw persoonlijke doelstellingen,
 • Een uitgebreide inventarisatie van de voedingsinname,
 • Een inventarisatie van het energieverbruik,
 • Analyse van de lichaamssamenstelling.

Ook biedt AVS deskundig advies bij specifieke problemen, zoals maagdarmproblemen, sportanemie, het gebruik van voedingssupplementen of gewichtsbeheersing.

Contact
Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Shirley van der Bij. Op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 9.30 tot 11.00 uur kunt u Shirley bellen op: 06 57559161     

Belt u op een ander moment spreek dan uw naam en telefoonnummer in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klikt u hier voor de website van Adviesbureau voor Voeding en Sport.