Home>Over ons>Topsportbegeleiding

OS Vancouver 2010

Op 29 januari vertrekt Menno Schaafsma met de gekwalificeerde shorttrackers naar Kamloops, een stad waar de laatste loodjes zullen worden gelegd aan de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Na een kort verblijf zal de ploeg afreizen naar Vancouver, het podium voor de 21ste winterspelen.

Lees meer

OS Athene 2004

​Vier jaar geleden dacht Kornelis Bijlsma nog dat zijn eerste Olympische Spelen ook de laatste zouden zijn. Na Sydney is de veertigjarige fysiotherapeut uit Buitenpost er echter ook in Athene weer bij. In een dubbelrol. Vier jaar geleden was de geboren Burgumer ‘fysio’ van de zes deelnemende triatleten, nu is hij ook de bondscoach. Op voorspraak van de twee olympiagangers Wieke Hoogzaad en Tracy Looze.

Lees meer

OS Sydney 2000

De Olympische Spelen van Sydney waren de eerste spelen waar Therapie- en Trainingscentrum de Vesteynde aan bijgedragen heeft. In de aanloop naar de spelen van Sydney heeft Kornelis Bijlsma als bondsfysio de halve wereld afgereisd. Australië, Mexico, Hawaï, waren plaatsen waar wedstrijden en trainingskampen plaats vonden. De deelnemers waren Wieke Hoogzaad, Ingrid van Lubek, Silvia Pepels, Rob Barel, Dennis Looze en Erik van der Linden. Triathlon stond voor het eerst op de Olympische kalender en de setting was adembenemend. Wie wel eens in Sydney is geweest begrijpt wat ik bedoel .  

Lees meer