Home>Over ons>Topsportbegeleiding>YOG Innsbruck 2012

YOG Innsbruck 2012

Begeleiding door Kornelis Bijlsma

Vrijdag 13 januari 2012

We zijn vanaf 10 januari in Innsbruck waar de Jeugd Olympische Winter Spelen voor het eerst gehouden zullen worden. De afgelopen dagen hebben we gebruikt om te trainen en de diverse lokaties te verkennen! 

Vandaag, vrijdag de 13de..... wordt de openings ceremonie gehouden. Morgen beginnen de diverse wedstrijden.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander komt morgen de hele dag kijken naar de wedstrijden en eet een hapje mee met de atleten en begeleiding. Het is natuurlijk een hele eer dat onze Prins een kijkje komt nemen! We zijn benieuwd hoe de eerste wedstrijden zullen verlopen!!

Zaterdag 14 januari 2012

Gister hebben wij genoten van een schittrende opening ceremonie. De voorzitter van het IOC, Jack Rogge, was aanwezig om de spelen mede te openen. jack Rogge heeft er voor gezorgd dat de Jeugd Olympische Spelen nu georganiserd worden. Een goed initiatief als je het mij vraagt!

Natuurlijk werd de Olympische vlag gehesen en het Olymoisch vuur ontstoken. De opening werd afgesloten met een "knallend" vuurwerk en een human beatbox band!!

Zondag 15 januari

Vandaag de hele dag op de skipiste geweest. Sean Taylor deed namens Nedereland mee aan de halfpipe wedstrijden en eindigde als 11de. Een prima prestatie,

Daarnaast een historische bronzen medaille bij het skieen voor Adriana Jelinkova. Nog nooit eerder haalde nederland een medaille op een ski onderdeel!

Vandaag heeft zijne koninklijke hoogheid prins Willem Alexander zowel de halfpipe competitie als het skieen bezocht. Hij was getuigde van de historische bronzen plak!

Al met al een geslaagde dag. Het weer werkte ook bijzonder goed mee. De hele dag een strak blauwe lucht!

Meer informatie NOC NSF over YOG 2012