BigMove

BigMove

BigMove, springplank naar gezondheid!

Het BigMove GGZ-programma is een tweedelijns GGZ-programma voor patiënten die te maken hebben met psychische klachten zoals depressie, somberheid, angst en/of eenzaamheid. Vaak hebben deze mensen ook andere klachten, zoals suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, slapeloosheid en/of hart- en vaatziekten.

BigMove maakt het mogelijk om in een behandeling van zes maanden met plezier in actie te komen, uw eigen kracht te (her)ontdekken, uw klachten te verminderen en u gezonder te voelen!

Meer informatie?

Voor patiënten  

Voor verwijzers

Voor wie is BigMove?

BigMove is voor patiënten die te maken hebben met psychische klachten zoals depressie, somberheid, angst en/of eenzaamheid. Vaak hebben deze mensen ook andere klachten, zoals suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, slapeloosheid en/of hart- en vaatziekten.

Het BigMove GGZ-programma

In dit tweedelijns GGZ-programma kunnen deelnemers gedurende 6 maanden op een plezierige manier hun eigen kracht (her)ontdekken en aan hun gezondheid werken:
• Om te beginnen heeft de deelnemer een intakegesprek met BigMove-psycholoog [naam] om een goed beeld te krijgen van de klachten. De psycholoog helpt bij het bepalen van de persoonlijke (gezondheids)doelen.
• Tijdens de behandeling heeft de deelnemer in totaal 6 persoonlijke gesprekken met de psycholoog.
• Daarnaast komt de deelnemer wekelijks in een groep bij elkaar om met BigMove-begeleiders [namen] aan de gestelde doelen te werken. Wat de klachten ook zijn, bij BigMove kan iedereen op zijn of haar eigen niveau en met plezier bewegen en bezig zijn met gezondheid.
• De huisarts kijkt van tevoren of BigMove bij de persoon in kwestie past, en houdt samen de voortgang in de gaten.

En na 6 maanden?

Mensen die BigMove hebben gedaan zitten beter in hun vel, voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten. De begeleiders helpen u om na zes maanden BigMove een vervolgactiviteit te vinden die bij u past. Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen, en voelt u zich op alle fronten gewoon beter.

Hoe schrijf ik me in?

Via uw huisarts. Die verwijst u door naar BigMove voor een intake en eerste kennismaking.

Hoeveel kost BigMove?

Het BigMove GGZ-programma wordt grotendeels vergoed via uw zorgverzekering. Een gedeelte betaalt u zelf, via de eigen bijdrage voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar hier een speciale regeling voor heeft. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar. Kunt u de eigen bijdrage echt niet betalen? Dan vergoedt BigMove de eigen bijdrage voor u.

Meer informatie?

Neem contact op met Anneke Boer of Ellen Bijlsma en kijk op www.bigmove.nu

Website BigMove

Informatie voor de huisarts

4DKL Klachtenlijst

4DKL Scorelijst

Verwijsformulier

 

 

 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Behandelteam

Behandellocaties

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken