Podologie

Podologie is een discipline binnen De Vesteynde die zich bezig houdt met problemen aan de voet. Podologie betekent letterlijk "voetkunde". Podologie houdt zich niet alleen bezig met het analyseren, behandelen en oplossen van voetproblemen.  Door podologiehet anmeten van zolen kan ook de statiek van het lichaam positief beïnvloed worden. De Vesteynde werkt samen met "Footconnection", een samenwerking, die leidt tot de vervaardiging van een perfecte steunzool. Wij werken met een volledig gedigitaliseerd analyse systeem, waarbij afwijkingen aan de voet nauwkeurig worden vastgelegd. Podologie is een zeer welkome aanvulling op de behandel mogelijkheden van de (sport)fysiotherapie. Podologie wordt ook gebruik bij de fietspositiemetingen die De Vesteynde jaarlijks meerdere malen organiseert.

De kosten van de podologie worden door meerdere zorgverzekeraars vergoed. We zijn verheugd dat zorgverzekeraar De Friesland vanaf januari 2011 podologische zorg ook in het aanvullende verzekeringspakket heeft opgenomen. Hiermee volgt De Friesland de weg die andere zorgverzekeraars al eerder ingeslagen zijn.

Klikt u hier voor details of raadpleeg uw polis voorwaarden.

In De Vesteynde is sportfysiotherapeut Kornelis Bijlsma als podoloog werkzaam.

Doelgroep

Cliënten met problemen die gerelateerd zijn aan de voeten en de rest van het bewegingsapparaat, zoals:

  • Personen met klachten aan de voeten
  • Knie- heup- of rugklachten
  • Sporters met sportgerelatereerde problemen
  • Uitgezonderd zijn Reumatische voeten en Diabetisch voeten (voor zorg aan bovenstaande wordt doorverwezen naar podotherapeuten)

 
Doelen

Verbeteren van de stand van de voeten en de statiek van het lichaam.
Bewerkstelligen van een betere sturing van de voeten.
Vermindering van klachten aan de voeten en de rest van het bewegingsapparaat.

Inhoud en werkwijze

De voet wordt middels een digitale scan afgedrukt waarna een onderzoek volgt van de voeten en de rest van het bewegingsapparaat. Op deze manier wordt een duidelijk inzicht verkregen over de “conditie” van de voeten en de invloed van de stand van de voeten op de rest van het bewegingsapparaat


Te verwachten resultaat

Betere ondersteuning van de voeten met als gevolg een verbetering van de statiek, Afname van klachten en ongemak, toename in kwaliteit van leven.

 

Tarieven

 

Onderzoek €   98,-
Zolen* € 100,-*
* Inclusief 21% BTW

 

Kornelis Bijlsma is register (sport)podoloog B en lid van stichting Loop. onder nr. 200603315

Behandelteam

Behandellocaties

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken