Home>Therapie>Shiatsu therapie>Shiatsu therapie

Shiatsu therapie

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is Japans voor vingerdruk. Tijdens de Shiatsubehandeling wordt in hoofdzaak gebruik gemaakt van vingers, duimen en handpalmen. Shiatsu is een acupressuurbehandeling ook wel drukpuntbehandeling genoemd.

Deze oosterse geneeskunst is gebaseerd op het principe dat storingen in spieren, zenuwen, organen en emoties zich manifesteren in het netwerk van meridianen (energiebanen) waar de Qi, levensenergie doorheen stroomt. Op deze meridianen bevinden zich specifieke punten, de Tsubo-punten. De Tsubo punten worden met wisselende druk behandeld waardoor de Qi weer gaat stromen, de balans hersteld en het natuurlijk genezingsproces gestimuleerd en onderhouden wordt. Ook de spieren, de bindweefsels en de  organen worden gemasseerd, wat onder andere een verbeterde doorbloeding geeft. Verder worden met rek- en strekoefeningen de meridianen gerekt en in de gewrichten en spieren ruimte en ontspanning gebracht.Voor wie is Shiatsu?

Shiatsu kan worden toegepast bij mensen van alle leeftijden. Shiatsu is toepasbaar bij vele balansverstoringen en klachten, onder andere:

  • Rug- en nekschouderklachten,
  • Spierpijnen en spierreuma,
  • Spijsverteringsproblemen,
  • Hoofdpijn,
  • Chronische vermoeidheid en burn-out,
  • Slaapproblemen,
  • Ademhalingsproblematiek,

Shiatsu therapie wordt niet toegepast bij acute ontstekingen en koorts.


Tarieven Shiatsu

30 minuten € 30,50
45 minuten € 45,76
60 minuten € 61,00

 

Alle tarieven zijn inclusief BTW (21%). U krijgt (per maand) een factuur toegestuurd.

 Gerelateerde klachten

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken