Sportmassage

Wat is sportmassage?

De officiële definitie van sportmassage is: "Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen".

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam. Daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage mag niet worden toegepast bij een ontsteking of in de aanwezigheid van koorts.

 

30 minuten € 24,20
45 minuten € 36,30
60 minuten € 48,40

Alle tarieven zijn inclusief BTW (21%). Het bedrag dient contant na de behandeling te worden betaald.

 

Gerelateerde klachten

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Dit kan telefonisch of via het afsprakenformulier.

Afspraak maken